Pretraga
Close this search box.

Nefaser d.o.o. na sajmu medicine i stomatologije MEDIDENT

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sa ponosom možemo reći da smo učestvovali na međunarodnom sajmu medicine i stomatologije MEDIDENT, koji je bio održan na Beogradskom sajmu od 06. Do 08. Oktobra 2022. Godine.
Na ovoj prestižnoj međunarodnoj manifestaciji, na kojoj domaći i strani izlagači predstavljaju stomatološku, medicinsku i laboratorijsku opremu i sredstva, farmaceutske proizvode i razne medicinske usluge, naša kompanija je, pored velikog broja izlagača, predstavila svoje proizvode iz domena medicine i stomatologije.
Na sajmu su posetioci mogli da vide i bliže se upoznaju sa našim dosadašnjim proizvodima koje distribuiramo, poput hirurškog konca i sredstava za zaustavljanje krvarenja.
Pored njih, prezentovali smo i dva nova proizvoda:

  1. Aparat Baldus Touch za sedaciju sa azot suboksidom nemačkog proizvođača Baldus i
  2. Bioaktivno staklo francuskog proizvođača Noraker.

Aparat Baldus Touch

Aparat za sedaciju sa azot suboksidom Baldus Touch poznatog nemačkog brenda Baldus se pokazao kao vrlo delotvoran u sedaciji stomatoloških pacijenata, i revolucionarna je novina u domenu stomatologije. Pomoću ovog aparata, pacijenti koji imaju strah od bolnih stomatoloških procedura mogu ući u stanje sedacije bez igle i anestezije. Aparat funkcioniše udisanjem azot suboksida preko maske.
Azotni oksid ili N2O se uspešno se koristi više od 160 godina u stomatologiji. On je najsigurniji, najistraženiji i najstariji sedativ. Njegovo dejstvo je da kod pacijenta izaziva osećaj opuštenosti i smanjivanje praga tolerancije na bol. Ova formula je potpuno sigurna, netoksična i napušta telesni sistem odmah nakon tretmana. U poređenju sa opštom anestezijom, pacijent je potpuno svestan i kooperativan. Bezbedan je i za decu, a s obzirom da je njegovo dejstvo kratkotrajno, pacijent može upravljati motornim vozilom odmah nakon tretmana.
Aparat Baldus Touch je dobitnik nagrade za inovaciju 2019. godine. Izuzetno je jednostavan za upotrebu i sve se više koristi u svakodnevnoj stomatološkoj praksi, a mnogi u njemu vide revoluciju izbacivanja igala i lokalne, kao i totalne anestezije kod pacijenata.

Bioaktivno staklo

Bioaktivno staklo francuskog brenda Noraker je zapravo zamena za veštačku kost. Predstavlja najsavremeniju metodu regenerisanja kostiju.
Bioaktivno staklo je važno za oblast biomaterijala kao jedan od prvih potpuno sintetičkih materijala koji se neprimetno vezuje za kosti. Sastoji od silicijuma, kalcijuma, natrijuma i fosfora, tj. od minerala koji su prirodno prisutni u ljudskom telu. Njegov prirodni sastav omogućava odličnu biokompatibilnost.
Ovaj materijal je jednostavan za upotrebu i aplicira se preko injekcionog šprica. Rezultat je da se na obolelom mestu nakon 3 meseca kreira veštačka kost.
Proces pravljenja kosti se odvija sledećim redosledom:

  • 21-og dana: Povećana koncentracija minerala poboljšava diferencijaciju i proliferaciju osteoblasta u defektu i počinje formiranje vanćelijske matrice kolagena.
  • U 4. nedelji: Vlaknasto kolageno tkivo se širi u defektu i okružuje koštanu zamenu. Centripetalna koštana neoformacija se već primećuje.
  • U 12. nedelji: Prisutna je nova kost.

Nakon ovih reakcija, rast kostiju se nastavlja dok novoregrutovane ćelije nastavljaju da funkcionišu i olakšavaju rast i popravku tkiva. Staklena kost nastavlja da se razgrađuje i pretvara u novi ECM materijal.
Naša kompanija Nefaser d.o.o. vam može ponuditi gore navedene proizvode koji će u značajnoj meri poboljšati vaše poslovanje, jer zaista predstavljaju revoluciju u medicini i stomatologiji. Budite ispred svih i nabavite ovu inovativnu opremu koja će vam olakšati rad, a vašim pacijentima obezbediti najkvalitetniji način lečenja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Prijavite se danas

Budite u toku sa novim ponudama, rasprodajama i specijalnim popustima.